Etiketteren van levensmiddelen
Ingrediënten, voedingswaarden, allergie-informatie en voedingsclaims zijn zeer essentiële zaken bij de informatie-overdracht van de foodproducent naar de consument. Daarom geldt voor etikettering van levensmiddelen een strikte wet- en regelgeving. Het doel hiervan is te garanderen dat bij de etikettering van levensmiddelen correcte informatie wordt verstrekt en dat foutieve of voor de consument slecht begrijpelijke informatie wordt vermeden.
Volgens de Verordening 1169/2011 Voedselinformatieverstrekking, moeten alle verpakkingen en labels voldoen aan de wetgeving.
Doel
In de training Etiketteren van Levensmiddelen leert u op zelfstandige wijze etiketten en productinformatie op te stellen of te beoordelen.
Inhoud
- Aanleiding etikettering
- Het opstellen van een etiket dat voldoet aan alle wettelijke eisen
- Voedingswaarden en allergenen
- Etiketteren volgens de wetgeving
- Zowel de nationale als de nieuwe verordening voedselinformatie (EG 1169/2011) zullen worden besproken
- Oefenen in de praktijk
Programma
U krijgt informatie over de achtergronden van etikettering. Uit de presentatie komt duidelijk naar voren hoe het precies werkt met zaken als KWID, voedingswaarden, declaratie van de referentie-inname en allergenen. Net als oefeningen uit de praktijk en de meest gemaakte fouten.
Vragenronde
De trainer behandelt enkele door de cursist aangedragen praktijkvraagstukken.
(minimaal één week voor de training gewenste onderwerpen mailen naar academy@ktba.com)
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf.
Meer info over de subsidie mogelijkheden >
Locatie
Deze training wordt op de bedrijfslocatie gegeven.
Tijden
Deze training duurt 1 dag (6uur), tijden in overleg met de opdrachtgever.
Offerte aanvragen voor de training Etiketteren van levensmiddelen
Vul onderstaande gegevens van uw onderneming zo volledig mogelijk in.