Nutri-Score berekenen

Nutri-Score is een logo, ontwikkeld door ‘Santé Publique France’, dat de consument informeert over de voedingswaarde van een product. In 2019 heeft de FOD-volksgezondheid beslist om het gebruik [...]

Blog

  • All
  • Business Assurance
  • Certification
  • Consultancy
  • Etiketteren
  • kwaliteitszorg
  • standaard
  • tools
  • Webinar
Vijf tips voor correct etiket

Vijf tips voor correct etiketteren

Als een product naar het buitenland wordt geëxporteerd, is op een juiste manier etiketteren helaas niet eenvoudig. Daarom vast vijf tips voor het etiketteren van een exportproduct.

KTBA webinar voedselfraude

Voedselfraude, hoe wapent u zich ertegen?

Wist u dat er meer biologische eieren worden gegeten dan gelegd en meer Wuchang rijst wordt gegeten dan verbouwd? Deze zin kan met nog vele voorbeelden volgen. Hiermee kan uw bedrijf op verschillende manieren schade oplopen. Denk aan imago of geld. Dit wilt u voorkomen. Hoe te beginnen?

grodstofspecificaties
,

Specificatiebeheer

Om te weten aan welke productspecifieke wettelijke eisen een product of de grondstof voldoet dienen de specificaties altijd up-to-date te zijn. Aan grondstoffen en eindproducten zitten eisen. Deze kunnen voortkomen uit wetgeving, de klant of de producent.

voedselvergifteging
,

Voedselinfectie en voedselvergiftiging

Een voedselinfectie of voedselvergiftiging leidt na een maaltijd tot een vervelende nasleep die kan bestaan uit heftige buikkrampen en vervelend toiletbezoek. Voedselinfecties worden veroorzaakt door inname van voeding met een ziekteverwekkende hoeveelheid virussen, bacteriën of parasieten.

voedselveiligheidscultuur-1
,

Een voedselveiligheidscultuur

U heeft gekozen voor een kwaliteitssysteem binnen uw bedrijf. Het opzetten en implementeren hiervan heeft tijd en inspanning gekost. De audit is behaald, maar toch voelt er alsof er iets mist.

ktba-be-kennisdag

17 September: KTBA kennisdag met bezoek aan Brouwerij Palm

Door complexe wet- en regelgevend en wetgeving die per land verschillend is, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Wat ons opvalt bij de etikettering van uw producten.

overstickeren-retail-europa

Over-stickering – uw ingang tot Europees succes

U ziet verkoopkansen op de Europese markt voor uw internationaal ingekochte artikelen. Alle verplichte consumenteninformatie voor de verschillende verkooplanden wilt u in de nationale taal via een extra sticker op het product plaatsen: u gaat over-stickeren. Maar hoe zorgt u dat het klopt?

Seminar land van herkomst op etiket Door KTBA in Londerzeel

Land van herkomst op je etiket, reis je mee?

This is custom heading element Etiketteren Vanaf 1 april 2020 zijn de nieuwe voorschriften over verplichte herkomstetikettering van kracht. Dit is een ingrijpende verandering in verband met nieuwe regelgeving in verband met de oorsprong en herkomst van ingrediënten. Onder het motto van ‘Kennis is macht – Kennis delen is kracht!’ heeft KTBA een seminar georganiseerd [...]
Corona maatregelen KTBA
, , , ,

Coronavirus – Continuïteit van uw organisatie is onze zorg

This is custom heading element Business Assurance, Certification, Consultancy, Etiketteren, tools We kunnen er niet omheen: het coronavirus. De zorg van ons allen gaat naar de gezondheid van medewerker, klant en maatschappij. Wij gaan 100% door en begrijpen ook dat u druk bent met de continuïteit van uw bedrijf. Wij denken met u mee en [...]
foreign-supplier-verification-programs-fsvp
,

WEBINAR: Exporteren naar de V.S.: een wereld van regels. Waar begint de reis?

Op 4 januari 2011 ondertekende Obama de Food Safety Modernization Act (FSMA). Het doel? De volksgezondheid in de Verenigde Staten beter beschermen. Sindsdien moeten voedingsmiddelenbedrijven die exporteren naar de Verenigde Staten voldoen aan de FSMA-wetgeving.

voedselfraude

Onze QA Managers over voedselfraude en hun verwachtingen voor de toekomst

Voedselfraude is op dit moment een veelbesproken onderwerp in de levensmiddelenindustrie. Wij vroegen onze QA-managers naar hun mening over voedselfraude en hun verwachtingen voor de toekomst.

Samen tegen voedselverspilling

Samen tegen voedselverspilling

This is custom heading element Etiketteren Door de houdbaarheid van levensmiddelen op de juiste wijze vast te stellen en door de consument op een goede manier te informeren kan voedselverspilling worden tegengegaan. Hiervoor zijn de levensmiddelenfabrikanten medeverantwoordelijk. Deze processen vragen om een goede validatie, maar hoe pak je zo’n validatie nu aan?   Een goede [...]
qa-manger-toekomst
,

De QA manager van de toekomst

De voedingsmiddelenindustrie is continue in ontwikkeling, kwaliteit leveren en voedselveiligheid zijn belangrijker dan ooit. Er is dan ook een groeiende behoefte aan goede QA-managers. Maar: waar vind je ze? En hoe?

KTBA webinar Listeria

Hoe kan voorspellende microbiologie bijdragen aan de onderbouwing voor groei van Listeria?

De uitgroei van Listeria wordt onvoldoende beheerst. Van consumenten kan niet verwacht worden dat zij het gevaar voor Listeria zelf beheersen. De Listeriabacterie komt in veel productsegmenten voor en vormt een gevaar voor kwetsbare consumenten.

KTBA webinar claims verpakking

Beloftes op je verpakking: wat mag wel en wat mag niet?

U wilt dat uw product zich onderscheidt. Maar u mag niet zomaar alles op de verpakking zetten. Wilt u meer weten over wat mag en wat niet? Volg dan het webinar van KTBA LabelCompliance.

Ken jij de kwaliteit van het gebruikte water
,

Ken jij de kwaliteit van het gebruikte water?

This is custom heading element Etiketteren, kwaliteitszorg In de levensmiddelenindustrie wordt vaak gebruik gemaakt van leidingwater. Door de toenemende aandacht voor duurzaamheid gaan de bedrijven steeds vaker op zoek naar alternatieve waterbronnen zoals bijvoorbeeld grondwater, bronwater, oppervlaktewater of zelfs regenwater. Daarnaast is er ook een toenemende tendens van het hergebruik van water, maar mag je [...]
ktba-verpakking-claims

Beloftes op uw verpakking

Voor veel producenten en retailers blijken de regels omtrent verpakkingsclaims onduidelijk. Het webinar Beloftes op je verpakking: wat mag wel en wag mag niet? geeft bedrijven in de levensmiddelenindustrie handvatten voor een goede balans tussen sales en compliance.

℮-teken op verpakkingen

Wat betekent het ℮-teken op verpakkingen?

This is custom heading element Etiketteren Het ℮-teken op voorverpakkingen duidt op een garantie van het  werkelijke gewicht of inhoud. Een producent of importeur mag slechts voorverpakkingen met ℮-teken op de markt te brengen wanneer: de werkelijke inhoud gemiddeld niet kleiner is dan de nominale inhoud een voorverpakking een minusafwijking heeft die kleiner is dan [...]
Anderhalvemeter-samenleving
,

De anderhalvemeter-samenleving

De afstandsregels hebben een forse impact op uw bedrijf en uw medewerkers. U wilt immers straks uw bedrijf weer laten floreren zonder anderen in gevaar te brengen.

KTBA webinar BRC
,

Menselijk handelen is de nieuwe norm, hoe doet u dat?

Machines maken geen fouten, alleen door menselijk handelen. Wanneer een machine kapotgaat stopt de productie en ga je het apparaat repareren. Wanneer een mens een fout maakt draait de productie door en kom je er op een later tijdstip al dan niet achter.

claims-op-verpakking

Claims: nuttige informatie of misleiding?

Om de consument te beschermen tegen het gevaar voor misleiding, zijn er regels opgesteld. Ook het gebruik van claims is aan banden gelegd: de EU kwam met Verordening 1924/2006, ook bekend als de claimverordening.

cool-labelling

COOL labelling – Wat is het?

Op 1 januari 2017 had Frankrijk een primeur. Het werd de eerste EU-lidstaat met wetgeving voor het vermelden van het land van oorsprong van vlees en melk(ingrediënten) in levensmiddelen. Voorwaarde van Country Of Origin Labelling(COOL) is het percentage melk of vlees dat in het product aanwezig is.

qa-manger-toekomst

Trendanalyse recalls 2019

Het kan elk bedrijf overkomen kwaliteitszorg Trendanalyse recalls 2019 Een nieuw jaar betekent dat in heel wat bedrijven een evaluatie van het voorbije jaar wordt uitgevoerd. Ieder bedrijf zal in zijn directiebeoordeling ook evalueren of er recalls werden georganiseerd en of verdere actie op dit vlak nodig is of niet.   We bekeken alle recalls [...]
food-defense

FoodDefense beheersen in je organisatie

Ieder bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie dient zich bewust te zijn van voedselveiligheidsbedreigingen, zowel van binnen als van buiten de organisatie. Voedselveiligheidsnormen vereisen dat bedrijven zich verdiepen in risico’s die het eindproduct en bedrijfsimago kunnen schaden.

trend en ontwikkeling voedingsindustrie
,

Trends en ontwikkelingen

This is custom heading element Consultancy, kwaliteitszorg Regelmatig wordt er teruggeblikt op de trends en ontwikkelingen binnen de voedingsmiddelenindustrie. Dit geeft namelijk een beeld van de huidige omstandigheden en de verwachtingen voor de toekomst. De voedingsbranche is nog steeds volop in ontwikkeling. Consumentverwachtingen beïnvloeden deze branche, evenals automatisering en praktijkervaringen. Trends De groeiende vraag naar [...]
Breit Etikettering

Brexit en etikettering

This is custom heading element Etiketteren Op 31 januari 2020 heeft het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaten. Tot en met 31 december 2020 geldt een overgangsperiode waarin alle Europese wetgeving van kracht blijft voor het VK, zowel voor burgers als voor bedrijven. Gedurende deze periode onderhandelen de Europese Commissie en het VK over de [...]
KTBA webinar FSMA

Exporteren naar de V.S.: een wereld van regels. Waar begint de reis?

Op 4 januari 2011 ondertekende Obama de Food Safety Modernization Act (FSMA). Het doel? De volksgezondheid in de Verenigde Staten beter beschermen. Sindsdien moeten voedingsmiddelenbedrijven die exporteren naar de Verenigde Staten voldoen aan de FSMA-wetgeving.

Rainforest Alliance komt met nieuw certificatieprogramma

Rainforest Alliance komt met nieuw certificatieprogramma

This is custom heading element Etiketteren In juli 2020 rolt Rainforest Alliance een vernieuwd certificeringsprogramma uit. Het vernieuwde programma van het duurzaamheidskeurmerk heeft verbeterde criteria en meting, en implementeert een aantal belangrijke innovaties. Het nieuwe programma vervangt de bestaande Rainforest Alliance en UTZ-certificeringsprogramma’s vanaf medio 2021.   Het nieuwe programma bestaat uit de Sustainable Agriculture [...]
Wetgeving levensmiddelen in beweging
,

Wetgeving van levensmiddelen is continu in beweging

This is custom heading element Etiketteren, kwaliteitszorg De wetgeving met betrekking tot levensmiddelen is continu in beweging. Het is daarom van groot belang dat u goed op de hoogte blijft van deze wijzigingen en deze waar nodig doorvoert binnen uw bedrijf. In veel gevallen hebben wijzigingen in wet- en regelgeving een implementatietermijn, het gaat hierbij [...]
Normen en wetgeving
,

Normen en wetgevingen: wat is er nieuw in 2020?

This is custom heading element Certification, Consultancy Een terugblik Een nieuw jaar brengt vaak ook aanpassingen in nationale en Europese wetgeving met zich mee. Daarnaast zijn er ook nog de GFSI-normen die niet achterblijven. BRC publiceerde in augustus 2018 de versie 8. Vanaf 1 februari 2019 worden bedrijven tegen deze nieuwe norm geaudit en is de BRC [...]
ktba-nutriscore-berkenen
,

Nutri-Score berekenen

Nutri-Score is een logo, ontwikkeld door ‘Santé Publique France’, dat de consument informeert over de voedingswaarde van een product. In 2019 heeft de FOD-volksgezondheid beslist om het gebruik van dit logo te ondersteunen en sinds april 2019 is het gebruik van de Nutri-Score in België vastgelegd in het koninklijk besluit van 1 maart 2019.

exporteren-etiket

Welke barrières kom ik tegen als ik mijn etiket wil exporteren?

Nu wilt u ook naar het buitenland exporteren. U denkt aan België en Duitsland, maar ook Canada en Saoedi-Arabië worden overwogen. De eerste hindernis bij de export van uw product is de nationale taal van het land van bestemming. Welke mogelijkheden heeft u daarvoor?

ktba-productlancering-versnellen-met-syncforce
, ,

Snelheid van productlanceringen omhoog door samenwerking KTBA en SyncForce

KTBA en SyncForce zijn een samenwerking aangegaan om de foodsector efficiënt productinformatiebeheer te bieden. Nu kunnen productinnovaties sneller worden gelanceerd en kosten bespaard.

KTBA-van-grondstof-naar-etiket-webinar

Van grondstofspecificatie naar etiket, hoe regelt u dat?

Specificatiebeheer krijgt niet de aandacht die het verdient. U wil toch ook zo snel mogelijk uw product in de schappen van de retailer? Voorkom vertraging en daardoor omzetverlies. Wees goed voorbereid.

monsternameplan
,

Het monsternameplan: een garantie op voedselveiligheid en -kwaliteit

Een monsternameplan is een onderzoeksplan dat wordt opgesteld om de besmettingsrisico’s van levensmiddelen te detecteren en elimineren. Het is hierdoor een belangrijke schakel in de productie van veilige levensmiddelen.

microorganismen
,

Pathogene micro-organismen – Schadelijk of nuttig?

Bacteriën, gisten en schimmels zijn voorbeelden van micro-organismen: levende organismen die niet met het blote oog zichtbaar zijn. In de bereiding van voedsel worden soms gewenste micro-organismes gebruikt, bijvoorbeeld in het fermentatieproces van yoghurt.

conserveren-levensmiddelen
,

Conserveren van levensmiddelen

Conserveren is een eeuwenoud middel om het bederf van voedingsmiddelen door micro-organismen tegen te houden. Micro-organismes hebben verschillende levensvoorwaarden. Bij conserveren worden micro-organismen gedood of er wordt voor gezorgd dat ze niet kunnen groeien.

ongediertebestrijding-f-1024x538
,

Ongediertebestrijding in de voedingsindustrie

Ongedierte vormt in de foodsector een grote bedreiging. Het zorgt voor besmetting, bederf en/of aantasting van processen of geproduceerde voedingsmiddelen. Plaagdierbestrijding en -preventie mogen daarom zeker niet ontbreken in een kwaliteitssysteem.

Trends ontwikkeling wetgeving etiketteren

Trends en ontwikkelingen wetgeving etikettering

Door complexe wet- en regelgevend en wetgeving die per land verschillend is, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Wat ons opvalt bij de etikettering van uw producten.

Eén jaar KTBA a Mérieux NutriSciences Company
,

Eén jaar KTBA a Mérieux NutriSciences Company

This is custom heading element Consultancy, Etiketteren ‘Mérieux NutriSciences neemt KTBA Compliance Group over.’ Met deze titel werd op 4 juli 2019 het persbericht verstuurd waarin officieel werd Aangekondigd dat KTBA onderdeel is geworden van een wereldspeler op het gebied van laboratoria en testing Eén jaar na datum blik ik terug op de weg die [...]
KTBA webinar kwaliteitsmanagement zonder gedoe

Kwaliteitsmanagement zonder gedoe

This is custom heading element Webinar Bent u als kwaliteitsmanager veel tijd kwijt aan administratieve taken en komt u niet meer toe aan wat u écht belangrijk vindt? Wilt u daarnaast weten hoe u uw kwaliteitssysteem automatiseert en tijd bespaart? Bekijk dan het webinar van QA Online. QA Online is de online realtime kwaliteitsapplicatie, ontwikkeld [...]
vestiging roeselare
, ,

KTBA Belgium N.V. opent vestiging in Roeselare

KTBA Belgium N.V. opent vestiging in Roeselare

ktba-projectmatig-werken

Projectmatig werken

This is custom heading element Consultancy KTBA introduceert projectmatig werken, uniek in onze dienstverlening. We zien dat de wereld van kwaliteit en voedselveiligheid steeds complexer wordt en dat er verschillende expertises nodig zijn om het gewenste resultaat te bekomen. Hierbij willen we onze klanten een nog betere service aanbieden door onze kennis te delen. Werkwijze [...]
traceerbaarheid-recalls

Recalls en traceerbaarheid – onlosmakelijk met elkaar verbonden

Recalls; producten worden teruggeroepen omdat ze niet voldoen aan de wettelijke eisen en daardoor de voedselveiligheid in het geding brengen. Wilt u dat uw organisatie optimaal kan reageren op een mogelijke recall?

informatie-allergenen-voeding-1024x536

Simply OK – Duidelijke en betrouwbare informatie over allergenen in voeding

Producenten zullen hun allergenenmanagement dus moeten verbeteren. Daarbij moeten ze zich niet alleen richten op hygiëne en gevaren van het productieproces. De focus zal ook gelegd moeten worden op de ondersteunde processen en informatiestromen.

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie in uw browser opslaan of ophalen, meestal in de vorm van cookies. Beheer hier uw persoonlijke Cookie Services.


In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Accept all Services