Food Safety Culture ontbijtsessie

Food Safety Culture ontbijtsessie

Online kennissessie met ontbijt ‘Food Safety Culture’

Op dinsdag 8 juni 2021 organiseerde KTBA a Mérieux NutriSciences Company een online ontbijtsessie ‘Food Safety Culture’ voor bedrijven uit Oost- en West-Vlaanderen.

In 2020 hebben we bij KTBA voor het eerst én met succes een ontbijtsessie georganiseerd, dit in een gezellige setting in de Antwerpse Kempen. Het ontbijtsessie concept wilden we ook binnen de regio Oost- en West Vlaanderen introduceren, maar deze hebben we gezien de COVID maatregelen op een alternatieve manier moeten inrichten, vandaar de online sessie. Het onderwerp dat onder de loep werd genomen was voedselveiligheidscultuur.

Wat hield deze online ontbijtsessie nu concreet in?

De sessie startte vroeg in de ochtend met een aan huis geleverd ontbijt. Onze enthousiaste collega’s Shamira Linskens, Valerie Vanhove en Kobe Van Looy brachten een uitgebreid ontbijt persoonlijk bij de verschillende deelnemers aan huis. Onze experten, Sofie Deman en Karin Kortman, namen vervolgens iedereen mee in de wereld van voedselveiligheidscultuur.

In een eerste theoretisch gedeelte werden de eisen vanuit de wetgeving en verschillende GFSI normen toegelicht en werden handvaten uitgereikt naar hoe je de cultuur meet en naar een hoger niveau kan tillen.

In het tweede gedeelte werden er cases besproken en werd er ruim de tijd genomen om de vooraf ingestuurde en gestelde vragen te behandelen. Dit in een interactieve setting waarin er optimaal kennis en informatie kon worden uitgewisseld.

We zijn tevreden met het resultaat en hopen snel een nieuwe ontbijtsessie te organiseren in real life!

Ontbijtsessie KTBA

 

Heeft uw organisatie haar voedselveiligheidscultuur op orde?

Voedselveiligheidscultuur wordt steeds belangrijker, zeker na de eisen vanuit de GFSI die intussen zijn opgenomen in de Europese wetgeving, BRCGS Foodsafety 8, IFS Food 7 en de FSSC 22000 V5.1

Bedrijven moeten aan diverse richtlijnen voldoen, om u hierbij te begeleiden heeft KTBA een stappenplan. De module Food Safety Culture (FSC) van KTBA onderzoekt het gedrag van medewerkers binnen uw organisatie. Dit alles om zowel de organisatie als de medewerkers op gebied van voedselveiligheids- en kwaliteitsbewustzijn naar een hoger niveau te brengen.

Download ons gratis stappenplan

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie in uw browser opslaan of ophalen, meestal in de vorm van cookies. Beheer hier uw persoonlijke Cookie Services.


Technical Cookies
In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services