Over
Jacco Blenk
Ik ben Jacco Blenk en sinds enkele jaren ben ik werkzaam voor KTBA. Ik ben afgestudeerd als procestechnoloog en inmiddels ruim vijftien jaar werkzaam als manager/coördinator in de wereld van kwaliteit en voedselveiligheid. Na het opzetten van de eerste HACCP-systemen eind jaren negentig ben ik me gaan specialiseren in de implementatie en het onderhoud van alle bekende voedselveiligheidssystemen. Door mijn ervaring ben ik bekend met de alledaagse praktijk op de kwaliteitsafdeling binnen verschillende branches.
De grootste uitdaging vind ik het op pragmatische wijze vertalen van eisen en regels vanuit de wetgever naar de praktijk. Ik haal veel energie uit het verbeteren en optimaliseren van kwaliteitsprocessen, met name als het me lukt om medewerkers in dit proces te enthousiasmeren. Ik denk regelmatig out of the box en laat me niet afschikken door projecten die buiten de comfortzone van de gemiddelde QA-manager vallen.
Kennis en ervaring delen vind ik belangrijk, daar wordt iedereen wijzer van. Vooral leren van andermans ervaring is zo zinvol; je hebt immers nooit zelf de tijd om die ervaring op te doen.