Door analyse en onderzoek werken KTBA en Mérieux NutriSciences wereldwijd aan het verbeteren van voedselveiligheid en –kwaliteit. Standaard of op maat gemaakt.
Integer en proactief
De laboratoria van Mérieux NutriSciences voeren analyses en onderzoeken uit op voedselveiligheid en kwaliteit. Door een afdeling klantenservice en investering in kennis en technologie zijn de laboratoria opgewassen voor elk vraagstuk. Met ruim 100 geaccrediteerde laboratoria wereldwijd is er altijd een oplossing die bij u past.
Analyses
Van conceptfase tot schap voorzien we in ieder mogelijke analyse. Denk aan voedselveiligheid, kwaliteit en voedselwaarden. Voor deze analyses gebruiken we gespecialiseerde testen en onderzoeksmethode.
Onderzoek
Een team van experts helpen u met alle vraagstukken. Van onderzoek naar sensorische profielen tot productinnovaties. Samen met uw afdeling helpen wij met het opstellen en uitvoeren ieder gewenst onderzoek.
Microbiologisch onderzoek levensmiddelen
Wateronderzoek
Water is een kostbare grondstof maar ook een van de belangrijkste bronnen van besmetting bij de productie van levensmiddelen. De kwaliteit van water is van levensbelang voor de gezondheid van mens en dier.
Omgevingsonderzoek
Het beoordelen van productiefaciliteiten met een omgevingsonderzoek zorgt voor beheersing van besmettingsrisico’s in het productieproces.
Datamanagement
Met datamanagement beschikken over de juiste kennis en kunde om acties te ondernemen voor het verbeteren van het kwaliteitssystemen.
Wateronderzoek
Water is een kostbare grondstof maar ook een van de belangrijkste bronnen van besmetting bij de productie van levensmiddelen. De kwaliteit van water is van levensbelang voor de gezondheid van mens en dier.
Omgevingsonderzoek
Het beoordelen van productiefaciliteiten met een omgevingsonderzoek zorgt voor beheersing van besmettingsrisico’s in het productieproces.
Datamanagement
Met datamanagement beschikken over de juiste kennis en kunde om acties te ondernemen voor het verbeteren van het kwaliteitssystemen.
Contractonderzoek
Om van conceptfase tot in het schap de houdbaarheid, kwaliteit en veiligheid van producten te garanderen, is gedegen wetenschappelijk onderzoek cruciaal.
Sensorischonderzoek
Kom erachter hoe consumenten uw producten beoordelen. Meet de emotionele en sensorische aspecten.
Diervoedingsonderzoek
Als diervoeder moet u aan steeds strengere eisen voldoen. Onderbouwing door onderzoek biedt vertrouwen.
Next Generation Sequencing (NGS)
Met next generation sequencing worden high-throughput DNA sequencing technieken bedoeld. Er worden miljoenen DNA-strengen tegelijk gesequencet.
Microbiologischonderzoek
Producten testen volgens de normen van de AFNOR, APHA, AOAC, EFSA, FDA, ISO, USDA.
Chemischonderzoek
Analyse met apparaten en technieken waaronder LC-MS/MS, GC-MS/MS, real-time PCR, HPLC.
Wetenschappelijk onderzoek
Onderzoek dat naar hedendaagse maatstaven voldoet aan de criteria van wetenschap.
Consumentenonderzoek
Producten ontwikkelen waar consumenten warm voor lopen. Samen met uw R&D en marketingafdeling stellen we onderzoek op en voeren deze uit.
Challenge testen
Het groeiprofiel van een micro-organisme onder door de gebruiker ingestelde condities bepalen.