Etiketteren volgens de 1169/2011

Home » Trainingen » Etiketteren volgens de 1169/2011

Etiketteren volgens de 1169/2011

“Wat is het verschil tussen ‘horizontale’ en ‘verticale’ wetgeving?”
“Wat is nou wel of niet verplicht op het etiket?”

De voedselinformatie op het etiket helpt een consument om het levensmiddel te kunnen beoordelen en om zo weloverwogen keuzes te maken. De informatie op het etiket is dus essentieel en mag dan ook niet misleidend zijn. In Europa is er daarom een algemene wetgeving waar de etikettering van levensmiddelen aan moet voldoen; Verordening EU 1169/2011.
Echter wordt deze wet- en regelgeving door vele producenten vaak als ‘erg complex’ gezien. Om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken, is de wet- en regelgeving voortdurend aan verandering onderhevig, en kan deze per land verschillen. Het vergt veel kennis en tijd om deze ontwikkelingen op de voet te volgen. De nationale autoriteiten verwachten echter wel dat u de regels strikt naleeft. Zij houden streng toezicht en delen hoge boetes uit bij overtreding van de wet. Het loont dus om u aan de regels te houden en niets over het hoofd te zien. Hiermee beperkt u de risico’s op onverkoopbare producten, terughaalacties, veiligheids- en allergiewaarschuwingen, met alle gevolgen van dien….

De vraag die centraal staat in deze training is; ‘Wat is er nou wel en niet verplicht op een etiket?’

  • Welke opties voor etikettering zijn er?
  • Hoe flexibel kunt u nog zijn in het bedenken van nieuwe etiketten?
  • Hoe vindt u de juiste balans tussen marketing en wetgeving?

Doel

Tijdens de training Etiketteren volgens de 1169/2011 krijgt een spoedcursus ‘werken met de wet’ en leert u op zelfstandige wijze etiketten en productinformatie op te stellen of te beoordelen.

Inhoud

  • Wetgeving
  • Duidelijkheid creëren over verschillende termen
  • Verschil Europese en Nederlandse wetgeving omtrent etiketteren
  • Bespreken van de verplichte vermeldingen en de presentatie van het etiket
  • Persoonlijke en bedrijfsspecifieke vraagstukken behandelen
  • Oefenen in de praktijk

Programma

Tijdens de training licht onze ervaren trainer bovenstaande onderwerpen toe, waarna alle cursisten aan de slag zullen gaan met een praktische invulling via interactieve opdrachten. Met praktijkvoorbeelden geven we handvatten om op zelfstandige wijze etiketten en productinformatie op te stellen of te beoordelen.

Vragenronde

De trainer behandelt enkele door de cursist aangedragen praktijkvraagstukken.
(minimaal één week voor de training gewenste onderwerpen mailen naar academy@ktba.com)

Prijs

De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf.

Meer info over de subsidie mogelijkheden >

KTBA QFor Alimento KMO Subsidie mogelijkheden

Locatie

Deze training wordt op de bedrijfslocatie gegeven.

Tijden

Deze training duurt 1 dag (6uur), tijden in overleg met de opdrachtgever.

Offerte aanvragen voor de training Etiketteren volgens de 1169/2011

Vul onderstaande gegevens van uw onderneming zo volledig mogelijk in.

Recent Posts
Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie in uw browser opslaan of ophalen, meestal in de vorm van cookies. Beheer hier uw persoonlijke Cookie Services.


Technical Cookies
In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services