Masterclass FSSC 22000 versie 5
Food Safety System Certification(FSSC) is één van de drie meest gebruikte GFSI-erkende certificeringsschema’s in de Belgische levensmiddelenindustrie. Versie 5 zal geaudit vanaf 1 januari 2020. Na deze masterclass weet u wat de wijzigingen zijn en kunt u met praktische tips aan de slag.
De normen die getoetst worden zijn:
• ISO 22000:2018
• ISO/TS 20002-1:2009 (Nog geen wijzigingen aangekondigd)
• FSSC 22000 specifieke normeisen
De wijzigingen liggen dus zowel in de implementatie van de nieuwe ISO 22000:2018 en aanpassingen in de FSSC 22000 specifieke normeisen. De FSSC 22000 V5 is uitgekomen op 31 mei 2019. Naast een aantal kleine wijzigingen in de additional requirements heeft de FSSC ook een 2 tal guidance documenten uitgegeven over food defense en foodfraud mitigation.
De ISO 22000:2018 brengt een aantal veranderingen waar u op voorbereid moet zijn. Deze norm heeft (net als de andere ISO normen die in 2015 zijn uitgekomen) de HLS (High Level Structure) geïmplementeerd. Dit vraagt een andere aanpak en aanvullende werkwijze in uw kwaliteitsmanagementsystematiek en benadering vanuit het hoger management.
Ook heeft de ISO 22000:2018 een gewijzigde aanpak voor bepaling van uw CCP’s en OPRP’s. De norm heeft het woord significant voedselveiligheidsrisico geïntroduceerd. De verwachting wordt uitgesproken dat dit significant voedselveiligheidsrisico altijd geborgd wordt door een beheersmaatregel die is geclassificeerd als CCP of OPRP. Daarnaast wordt een inschatting van de haalbaarheid van beheersing door die CCP of OPRP verwacht. Deze beide term is nieuw in de ISO 22000:2018 en heeft impact op de HACCP systematiek.
Tijdens deze masterclass zullen we de wijzigingen die worden aangebracht aan u uitleggen en deze voorzien van praktische tips.
DOEL
U op de hoogte te brengen van de wijzigingen in FSSC 22000 versie 5. Met voorbeelden en een praktische insteek zal de impact voor uw kwaliteitsmanagementsysteem en gevarenanalyses helder worden.
PROGRAMMA
• Wijzigingen in de ISO 22000:2018
• Introductie over HLS (High Level Structure)
• Wijzigingen in de FSSC 22000 V5
• Wat zijn de gevolgen voor uw FSMS (Food Safety Management System)
• Wat zijn de gevolgen voor uw HACCP systematiek en gevarenanalyses
• Praktische tips en tricks voor een juiste aanpak.
Als er praktijkvoorbeelden zijn die u tijdens de training wil behandelen, dan is dit natuurlijk mogelijk.
Iedere deelnemer ontvangt een hand out van de presentatie.
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf.
Meer info over de subsidie mogelijkheden >
Locatie
Deze training wordt op de bedrijfslocatie gegeven.
Tijden
Deze training duurt 1 dag (6uur), tijden in overleg met de opdrachtgever.
Offerte aanvragen voor de training Masterclass FSSC 22000 versie 5
Vul onderstaande gegevens van uw onderneming zo volledig mogelijk in.