Preventive Controls Qualified Individual
Training PCQI (Preventive Controls Qualified Individual) For Human Food.
Exporteert u naar de Verenigde Staten? Dan dient u te voldoen aan de door de Food & Drug Administration (FDA) opgestelde regelgeving van de FSMA.
Waarom?
De Food Safety Modernization Act (FSMA) is door President Obama op 4 januari 2011 ondertekend met als doel de volksgezondheid in de Verenigde Staten beter te beschermen. Alle bedrijven die produceren voor en/of exporteren naar de Verenigde Staten zijn verplicht te werken volgens de FSMA-wetgeving.
Door het stellen van eisen aan het voedselveiligheidssysteem wil de FDA het aantal voedselincidenten terugdringen. De eisen aan het voedselveiligheidssysteem zijn vertaald naar Good Manufacturing Practices, Hazard Analysis en Risk Based Preventive Controls. Daarnaast beschrijft de verordening dat het voedselveiligheidssysteem (onder toezicht) opgesteld en geverifieerd dient te worden door een gekwalificeerd persoon: een Preventive Controls Qualified Individual (PCQI).
Wat betekent dit voor u?
Het huidige – op HACCP gebaseerde – voedselveiligheidssysteem zal moeten worden aangepast aan de eisen van de FSMA. Daarnaast moeten er een of meerdere PCQI en Qualified persons worden aangesteld.
Vanaf wanneer?
- Kleine bedrijven (gemiddeld minder dan 1 miljoen dollar per jaar (gecorrigeerd voor inflatie) jaarlijkse omzet van menselijk voedsel plus de marktwaarde van het menselijk voedsel geproduceerd, verwerkt, verpakt, of vastgehouden zonder verkoop): september 2018
- Bedrijven die vallen onder de gepasteuriseerde melkverordening:september 2018
- Midden- en klein bedrijf (een bedrijf met minder dan 500 voltijdsequivalent medewerkers): september 2017
- Alle andere bedrijven: september 2016
Hoe?
KTBA biedt de mogelijkheid tot het volgen van een professionele training die is ontwikkeld door de FSPCA (Food Safety Preventive Controls Alliance). Deze trainingen worden gegeven door Lead instructeurs die getraind zijn door de FSPCA en welke FDA-erkend zijn.
In de training zal stap voor stap duidelijk worden welke aanpassingen er voor uw bedrijf nodig zullen zijn.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
- HACCP versus HARPC (Hazard Analysis & Risk Based Preventive Controls)
- Good Manufacturing Practices (GMP) en andere basisvoorwaardenprogramma’s
- Biologische voedselveiligheidsgevaren
- Chemische, fysische en economisch gemotiveerde voedselveiligheidsgevaren
- Voorbereidende stappen in het ontwikkelen van een voedselveiligheidsplan
- Middelen voor voedselveiligheidsplannen
- Gevarenanalyse en preventieve controles vaststellen
- Procesgebaseerde preventieve controles
- Allergenen preventieve controles
- Sanitaire preventieve controles
- Leveranciers preventieve controles
- Procedures, verificatie en validatie
- Registratie
- Recallplan
Voor wie is deze training interessant?
- Bestuur/directeur/eindverantwoordelijke voor de voedselveiligheid
- Hoofd technische dienst
- Hoofd productie
- Hoofd facilitaire dienst
- Plant managers
- Kwaliteitscoördinatoren en managers
- Hoofd inkoop
Aan het einde van deze training:
- Bent u in het bezit van het naslagwerk Preventive Controls for Human Food (in boekvorm en digitale versie).
- Staat u bij de FSPCA geregistreerd als Preventive Controls Qualified Inidividual.
- Ontvangt u een erkend certificaat, uitgegeven door de Association of Food and Drug Officials of the United States (ter waarde van 50 dollar).
- Bent u bekend met eisen gesteld in de FSMA betreffende Preventive Controls For Human Food.
- Bent u in staat uw eigen voedselveiligheidssysteem aan te passen aan de eisen van de FSMA.
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf.
Meer info over de subsidie mogelijkheden >
Locatie
Deze training wordt op de bedrijfslocatie gegeven.
Tijden
Deze training duurt 3 dagen, tijden in overleg met de opdrachtgever.
Offerte aanvragen voor de training Preventive Controls Qualified Individual
Vul onderstaande gegevens van uw onderneming zo volledig mogelijk in.