Toegepaste Microbiologie voor Foodmanagers
Microbiologie is een belangrijk thema in de voedingsindustrie. Niet alleen op het gebied van hygiëne, maar ook in de productietechnologie spelen micro-organismen een rol van betekenis. Als u in uw dagelijkse praktijk regelmatig te maken heeft met microbiologie is het van belang dat u de basiskennis beheerst, de vaktermen kent en weet waar u op moet letten bij de beheersing.
Doel
Het doel van deze training is een kennismaking met microbiologie. U krijgt basiskennis aangereikt rondom de soorten, de eigenschappen en beheersing van de meest voorkomende micro-organismen in een levensmiddelen-productieomgeving. De cursist heeft na afloop van deze training voldoende inzicht en kennis om binnen de eigen werksituatie microbiologie en wetgeving te kunnen begrijpen en toe te passen.
Inhoud Training Toegepaste Microbiologie voor Foodmanagers
- Inleiding microbiologie
- Welke micro-organismen komt u tegen?
- Terminologie
- Procesomstandigheden en microbiologie
- Beheersing, monstername en analyse-interpretatie
Programma
Inleiding microbiologie: Wat zijn de meest voorkomende micro-organismen en wat zijn hun eigenschappen? Wat zijn pathogenen en waarom moet u deze beheersen? Wat zijn de gevolgen van een teveel aan pathogenen?
Met welke terminologie krijgt u te maken? Hoe selecteert u een laboratorium voor uw analyses en hoe stuurt u hen aan? Hoe richt u de monsternamecyclus in en hoe interpreteert u de analyses? Wat zijn de eisen op het gebied van onderzoek vanuit de wet- en regelgeving ? Hoe kun je pathogenengroei beheersen?
Vragenronde
De trainer behandelt enkele door de cursist aangedragen praktijkvraagstukken.(minimaal 1 week voor de training gewenste onderwerpen mailen naar academy@ktba.com)
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf.
Meer info over de subsidie mogelijkheden >
Locatie
Deze training wordt op de bedrijfslocatie gegeven.
Tijden
Deze training duurt 1 dag, tijden in overleg met de opdrachtgever.
Offerte aanvragen voor de training Toegepaste Microbiologie voor Foodmanagers
Vul onderstaande gegevens van uw onderneming zo volledig mogelijk in.