Toegepaste Microbiologie voor Foodmanagers

Home » Trainingen » Toegepaste Microbiologie voor Foodmanagers

Toegepaste Microbiologie voor Foodmanagers

Microbiologie is een belangrijk thema in de voedingsindustrie. Niet alleen op het gebied van hygiëne, maar ook in de productietechnologie spelen micro-organismen een rol van betekenis. Als u in uw dagelijkse praktijk regelmatig te maken heeft met microbiologie is het van belang dat u de basiskennis beheerst, de vaktermen kent en weet waar u op moet letten bij de beheersing.

Doel

Het doel van deze training is een kennismaking met microbiologie. U krijgt basiskennis aangereikt rondom de soorten, de eigenschappen en beheersing van de meest voorkomende micro-organismen in een levensmiddelen-productieomgeving. De cursist heeft na afloop van deze training voldoende inzicht en kennis om binnen de eigen werksituatie microbiologie en wetgeving te kunnen begrijpen en toe te passen.

Inhoud Training Toegepaste Microbiologie voor Foodmanagers

  • Inleiding microbiologie
  • Welke micro-organismen komt u tegen?
  • Terminologie
  • Procesomstandigheden en microbiologie
  • Beheersing, monstername en analyse-interpretatie

Programma

Inleiding microbiologie: Wat zijn de meest voorkomende micro-organismen en wat zijn hun eigenschappen? Wat zijn pathogenen en waarom moet u deze beheersen? Wat zijn de gevolgen van een teveel aan pathogenen?
Met welke terminologie krijgt u te maken? Hoe selecteert u een laboratorium voor uw analyses en hoe stuurt u hen aan? Hoe richt u de monsternamecyclus in en hoe interpreteert u de analyses? Wat zijn de eisen op het gebied van onderzoek vanuit de wet- en regelgeving ? Hoe kun je pathogenengroei beheersen?

Vragenronde

De trainer behandelt enkele door de cursist aangedragen praktijkvraagstukken.(minimaal 1 week voor de training gewenste onderwerpen mailen naar academy@ktba.com)

Prijs

De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf.

Meer info over de subsidie mogelijkheden >

KTBA QFor Alimento KMO Subsidie mogelijkheden

Locatie

Deze training wordt op de bedrijfslocatie gegeven.

Tijden

Deze training duurt 1 dag, tijden in overleg met de opdrachtgever.

Offerte aanvragen voor de training Toegepaste Microbiologie voor Foodmanagers

Vul onderstaande gegevens van uw onderneming zo volledig mogelijk in.

Recent Posts
Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie in uw browser opslaan of ophalen, meestal in de vorm van cookies. Beheer hier uw persoonlijke Cookie Services.


Technical Cookies
In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services